Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ελάτε να μιλήσομε να επικοινωνήσομε να βγούμε από το αδιέξοδο


Οι συγκεντρώσεις στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα συνεχίζονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον κόσμο, που δεν χάνει ευκαιρία να αναπτύξει τις ιδέες του , τις προτάσσεις , τις λύσεις και γενικά ανταλλαγή ιδεών

Γίνετε μια πολύ ωραία συζήτηση που πραγματικά νιώθουμε ότι ζούμε την πραγματική δημοκρατία, την έννοια της αγοράς

Ελάτε να μιλήσομε να επικοινωνήσομε να βγούμε από το αδιέξοδο

Και σήμερα 30/5/2011 η συμμετοχή του κόσμου στο γνωστό πλέον κάλεσμα είναι μεγάλη

Ο παραδειγματικά ειρηνικός χαρακτήρας των διαδηλώσεων απέδειξε ότι, όταν η αστυνομία και οι προβοκάτορες δεν έχουν πάρει εντολή να επέμβουν, δεν ανοίγει μύτη. Καλούμε τους Ελληνες αστυνομικούς να μη δεχτούν να γίνουν τα όργανα των σκοτεινών δυνάμεων που θα θελήσουν ασφαλώς, σε κάποια στιγμή, να ματοκυλίσουν τους νέους μας και τους εργαζόμενους. Η θέση τους, το καθήκον τους και το συμφέρον τους είναι στο πλευρό του ελληνικού λαού, της ειρηνικής του διαμαρτυρίας και διεκδίκησης, είναι στο πλευρό της Ελλάδας και όχι στων ξένων δυνάμεων που υπαγορεύουν στη σημερινή κυβέρνηση την πολιτική της.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

απόψε στις 7:00 το απόγευμα ολοι στην πλατεια γεωργιου

Επιστρέφουν την πλατεία Γεωργίου της Πάτρας απόψε στις 7:00 οι Αγανακτισμένοι της Αχαΐας. Το ραντεβού ανανεώθηκε μέσω του Facebook  όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μια «ζύμωση» ιδεών και ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη μέρα των κινητοποιήσεων.
Επίσης διευκρινίζεται πως καμία ελληνική σημαία δεν απομακρύνθηκε από την πλατεία, αντιθέτως υπήρχε σημαία στο βανάκι χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Εκείνο που έγινε ήταν η αποδοκιμασία των απόψεων ενός συγκεκριμένου ατόμου που πήρε το λόγο, γεγονός που χαρακτηρίζεται φυσιολογικό σε μια ανοικτή συζήτηση.
Αξίζει να συζητηθεί πως κατά την διάρκεια της συνέλευσης των συγκεντρωθέντων χθες ακούστηκαν πολλές απόψεις (ακόμα και η δημιουργία ιατρείου  ή κουζίνας για όσους διανυκτερεύουν στην πλατεία) όμως θεωρήθηκε πως δεν  μπορούν να υλοποιηθούν πρακτικά. Ωστόσο φάνηκε να υπάρχει συμφωνία για την ύπαρξη ζωντανής μουσικής από κάποιος συγκρότημα.
Η Πάτρα όμως δεν είναι η μόνη πόλη της χώρα όπου γι’ απόψε προγραμματίζεται συγκέντρωση. Τόσο στην Αθήνα όσο στην Θεσσαλονίκη και άλλες μικρότερες πόλεις το ραντεβού έχει ανανεωθεί για απόψε το απόγευμα.

European Revolution Day in Patras Central Square

Patras citizens responded to calls for European Revolution Day and gathered at the central St George square where they protested, shouting slogans, dancing, making noise with pots, and hanging banners. Patras, Greece. 29th May 2011

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

 Όσο μόνο το 0.5% του λαού συμμετέχει στις συγκεντρώσεις δεν θα μας παίρνουν σοβαρά και θα είναι μόδα που θα περάσει

 οταν το αδικο γινεται νομος.....η αντισταση ειναι υποχρεωση!!!!!!!!




ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ






μετά από την Ισπανία και την Ελλάδα, επεκτείνετε και στην Ιταλία! Ήδη τα πρώτα μυνήματα για ξεσηκωμό έχουν κάνει την εμφάνισή τους, ενώ σήμερα εμφανίστηκε και ένα group όπου καλεί για Πανευρωπαικό ξεσηκωμό και μαζικό συλλαλητήριο, σε όλες τις κεντρικές πλατείες, στις 29 Μαΐου! 

Η Μέρα 'Ηρθε (The Day Has Come)



EUROPEAN REVOLUTION 29th MAY 29/5 ΠΑΤΡΑ








ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ,ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ,
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ
-ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΣ
-ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ...

Revolution & Freedom of Expression 29/5 by SLTD Patras Team


Μετά την συμμετοχή στην Patras Greek Revolution στισ 25/5 στην Πλατεία Γεωργίου οι SLTD Street Latin & Tango Dancers Patras Team θα συμμετέχει ενεργά και στην

''EUROPEAN REVOLUTION 29th MAY''

επίσης στην Πλατεία Γεωργίου στις 6.00μμ το απόγευμα
ακριβώς επάνω απο το κάτω συντριβάνι της πλατείας.

Δίνοντας επίσης το δικό της παρόν με ένα διαφοορετικό τρόπο στ νέα οικονομικά κοινωνικά και πολιτικά μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν . Οι SLTD φωνάζουν με την ελεύθρερη κίνηση παιρνώντας το μήνυμα της ελευθερίας της έκφρασης και όχι μόνο. Η Μουσική πάντα είναι καλός σύμμαχος των νέων ξεκινημάτων....

SLTD - Sreet Latin & Tango Dancers Patras Team

Μία ανεξάρτητη κίνηση ανθρώπων που προωθούν
τον χορό σαν μέρος της ζωής τους μέσα στην πόλη....

Γίνε και εσύ ένας από αυτούς και διοργάνωσε κάτι αντίστοιχο στην πόλη σου!!!!!

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε ... όλους !!!!

27/5/2011 ΩΡΑ 21.22

 Περίπου 2.000 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας και διαδηλώνουν με το δικό τους ειρηνικό τρόπο κατά της τρόικας, του μνημονίου και της κατάπτωσης, θεσμών και αξιών. Πρόκειταο για άτομα όλων των ηλικιών ενώ δυναμικό παρών δίνουν οι νέοι άνθρωποι που είνια και οι πρωταγωνιστές των κινητοποιήσεων.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011








Κάθε μέρα θα είμαστε εκεί!

Επιτέλους ύστερα από αρκετό καιρό χαμογέλασε το χειλάκι μας! Η αρχή έγινε και αναμένεται η συνέχεια να είναι ακόμη πιο συναρπαστική!

Μύνημα των Los Indignados για την 'Ελληνική Επανάσταση'

Τα νέα κυκλοφορούν πολύ γρήγορα στην Ευρώπη και οι αγανακτισμένοι νέοι της Ισπανίας μέσα απο το group τους στο Facebook που αριθμεί πάνω απο 350.000 μέλη κάνουν αναφορά στο ξεκίνημα της 'Ελληνικής επανάστασης' όπως χαρακτηριστικά την λένε. Πιο συγκεκριμμένα στην ιστοσελίδα τους στο facebook https://www.facebook.com/democraciarealya?sk=wall αναφέρουν τα εξής:

Inspirados por nuestras manifestaciones y acampadas, la gente de Grecia saldrá mañana a la calle y se quedarán a acampar!! #greekrevolution

"Εμπνευσμένοι απο τις διαδηλώσεις και την συνεχή παρουσία μας, ο λαός της Ελλάδας θα βγεί αύριο στους δρόμους και θα παραμείνει για κατασκήνωση! Ελληνική Επανάσταση!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

patrasgreekrevolution.blogspot.com Πλατεία Γεωργίου 25/5/2011 TV






Μετά τη βροχή άρχισαν να συγκεντρώνονται


Μετά τη βροχή άρχισαν να συγκεντρώνονται, πιστοί στο ραντεβού που έχουν δώσει στην πλατεία Γεωργίου . Αυτή τη στιγμή είναι συγκεντρωμένα περίπου 200 άτομα στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου και αν ο καιρός το επιτρέψει αναμένεται να πολλαπλασιαστούν.

Υπάρχουν αυτοί που προτείνουν να μεταβούν όλοι στην πλατεία με άδειες... κατσαρόλες, με λευκές μπλούζες αλλά και λουλούδια.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την Πλατεία Γεωργίου!

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την κεντρική πλατεία της Πάτρας, την Πλατεία Γεωργίου! 25/5/2011




Άτομα όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν ειρηνικά κυρίως από προσκλήσεις μέσω facebook για να διαδηλώσουν ενάντια στο πολιτικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Όπως αναφέρουν οι νεαροί διοργανωτές:"Ας αρχίσουμε την ειρηνικη επανάσταση στην πόλη μας. Έξω από κόμματα, χωρίς φασαρίες, χωρίς κουκούλες, χωρίς βία, στα χνάρια των Ισπανών αδελφών μας!

Patras Greek Revolution

Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν εσάς: τους ανθρώπους, που ξυπνούν κάθε πρωί για να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Οι άνθρωποι, που δουλεύουν σκληρά κάθε ημέρα για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον για τους γύρω τους.

Μερικοί από μας θεωρούνται προοδευτικοί, άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί από εμάς έχουν σαφώς καθορισμένες ιδεολογίες, άλλοι είναι απολιτίκ, αλλά είμαστε όλοι ανήσυχοι και εξοργισμένοι για τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προοπτικές που βλέπουμε γύρω μας: τη διαφθορά ανάμεσα σε πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, αφήνοντας μας αβοήθητους, χωρίς φωνή.

Αυτή η κατάσταση έχει γίνει κανονικά, μια καθημερινή ταλαιπωρία, χωρίς ελπίδα. Αλλά αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε τα πράγματα, ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε μια καλύτερη κοινωνία μαζί. Ως εκ τούτου,υποστηρίζουμε ότι:

Οι προτεραιότητες για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία του πολιτισμού, η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη, η ευημερία και η ευτυχία των ανθρώπων.

Αυτά είναι αναφαίρετες αξίες που πρέπει να ισχύουν στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, καθώς και τα δικαιώματα των καταναλωτών για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.

Η τρέχουσα κατάσταση της κυβέρνησης και του οικονομικού μας συστήματος, δεν φροντίζουν αυτά τα δικαιώματα, και με πολλούς τρόπους αποτελούν εμπόδιο για την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Η δημοκρατία ανήκει στο λαό το οποίο σημαίνει ότι η κυβέρνηση αποτελείται από κάθε έναν από εμάς. Ωστόσο, στην Ισπανία, τα περισσότερα μέλη της πολιτικής τάξης δεν μας λαμβάνουν καν υπόψη. Οι πολιτικοί θα πρέπει να μεταφέρουν τη φωνή μας στα θεσμικά όργανα, διευκολύνοντας την πολιτική συμμετοχή των πολιτών μέσω άμεσων καναλιών, κάτι που θα προσφέρει το μεγαλύτερο όφελος για την ευρύτερη κοινωνία. Ο ρόλος τους είναι να πλουτίσουν και να ευημερούν εις βάρος μας, που είμαστε απλοί θεατές της δικτατορίας των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων που έχουν στην κατοχή τους στην εξουσία μέσω του δικομματισμού των PP & PSOE.

Η επιθυμία για η εξουσία και τη συσσώρευση της σε λίγους δημιουργεί ανισότητα, ένταση και αδικία, η οποία οδηγεί στη βία, την οποία εμείς απορρίπτουμε.Το πεπαλαιωμένο και αφύσικο οικονομικό μοντέλο ωθεί την μηχανή της κοινωνίας σε έναν συνεχόμενο κύκλο όπου οι λίγοι πλουτίζουν και οι πολλοί γίνονται φτωχότεροι. μέχρι την κατάρρευση.

Η θέληση και ο σκοπός του ισχύοντος συστήματος είναι η συσσώρευση του χρήματος, όχι όσον αφορά την απόδοση και την ευημερία της κοινωνίας. Σπαταλώντας πόρους, μολύνοντας τον πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και δυσαρεστημένους πολίτες.

Οι πολίτες είναι τα γρανάζια μιας μηχανής σχεδιασμένης για να εμπλουτίσει μια μειοψηφία η οποία δεν αφορά τις ανάγκες μας. Είμαστε ανώνυμοι, αλλά χωρίς εμάς τίποτε από αυτά δεν θα υπήρχε, γιατί εμείς κινούμε τον κόσμο.

Αν ως κοινωνία δεν μάθουμε να εμπιστευόμαστε το μέλλον μας, ζώντας σε μια ανεξέλεγκτη οικονομία η οποία δεν επιστρέφει ποτέ τον παραγόμενο πλούτο στους περισσότερους, δεν θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε τις αδικία απ’ την οποία υποφέρουμε.

Χρειαζόμαστε μία ηθική επανάσταση. Αντί να τοποθετούμε τα χρήματα πάνω τους ανθρώπους, ας τα φέρουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων. Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα. Δεν είμαι ένα προϊόν αυτού που αγοράζω ,του λόγου για τον οποίο το αγοράζω, ούτε αυτού από τον οποίο το αγοράζω

Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να τα αλλάξω.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Γνωρίζω ότι μαζί μπορούμε .Γνωρίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.

Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.